Az esős-saras idő nagy gondot okozott, két mentő és egy tűzoltóautó is elakadt a Jászkunságban

Megosztás

Az aszfalt csúszóssá válik, ha esik az eső. Ha sok csapadék hullik, akkor a földutak sokszor sártengerré változnak és Jász-Nagykun-Szolnok megyében még rengeteg ilyen útszakasz van. Fel is adta a leckét, két mentőautót és egy tűzoltókocsit is menteni kellett.

A sár kicsit feladta pénteken a leckét. Két mentőautó is elakadt Kengyelnél, és a végén még maguk a tűzoltók is. De kitolták a mentőket, illetve az egyik mentőautót egy traktorral kellett kihúzni. A jószándékú tűzoltókat pedig a Kengyeli Önkéntes Tűzoltó Egyesület húzta ki, pedig már majdnem sikerült elérniük a zúzottköves útszakaszt.

Még jó, hogy olyan sok segítő kéz ott volt a helyszínen – írta a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság. A képeket is tőlük kaptuk.

Kár, hogy a megyében még ilyen sok sártengeres útszakasz van, ahol még a mentők is elakadnak, ugyanakkor a történet pozitívuma, hogy a mentő- és tűzoltóegységek közötti összetartás példaértékű lehetne hazánk számára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek